Zboží

Olivový olej Nobleza del Sur na vás dýchne španělským jihem


Pokud milujete Andalusii a máte ji procestovanou skutečně křížem krážem, určitě dobře víte, že zdejší olivové háje patří k těm nejlepším na světě. Španělsko je pro svou gastronomii skutečně vyhlášená a není to jen sušená šunka, Paella nebo výběrová tekutá réva, co zde společně vládnou. Bez olivového oleje by nadvláda nad středomořským světem jednoduše nebyla tak pevná. Bylinkové aroma, výraznější hořkost, ovocná chuť, i takový umí být klenot původem z prosluněné části světa. Nezapomeňte, aby vznikl litr oleje, je nutné zpracovat nejméně deset kilogramů oliv. Jinak řečeno, raději ani kapku nazmar!

olivový olej

Dejte přednost tradici a říjnové sklizni

Když se řekne olivový olej z Andalusie, znalci si dobře vybaví značku, která tento kout světa hrdě reprezentuje už po generace. S čím vším si kráska jako Nobleza del Sur dokáže poradit? Je pravda, že takový repertoár v rámci gastronomie nemá jen tak někdo! Oblíbíte si výborná rizota nebo pizzy, s olivovým tajemstvím doplníte omáčky i tvrdé sýry. Kapitolou číslo jedna budou i ve Španělsku ryby, takže tuňák nebo losos, které si uděláte na sto různých způsobů, se budou na svátečním menu skutečně vyjímat. Je libo výraznější chutě? Potom jste vřele vítáni, stačí jen otevřít dveře a vejít, dnes se podávají opravdové delikatesy.

olej olivový

Extra panenský olivový olej ze španělských hájů je vhodný i pro grilovanou zeleninu a hodí se také do takzvané studené kuchyně. Mimochodem, pokud chcete zapojit čokoládu, pak žádný problém! I tato vyloženě neortodoxní kombinace udělá radost labužníkům, kteří objeví nové a zcela nevšední odstíny olivové chuti. Na olivum.cz se ale také přesvědčíte, že olivový ráj není jen ve Španělsku. Když si uděláte procházku do Istrie, na jih Itálie nebo na řecké ostrovy, zjistíte, že tato plodina je doma v celé řadě zemí. A pak už záleží jen na vkusu pozvaných hostí!