Cestování

Bez konvektomatu ani ránu


rajÄata, sýr, ruka

Ten, kdo se celý život zabývá zcela jinou profesí, než je příprava jídel, může být pro něj slovo konvektomat úplně neznámý pojem. Ale za to se nemusíte stydět. Vezměte nějaké specifické slovo ze svého oboru a předložte jej laické veřejnosti. Dopadne to stejně! Některá slova vyplývající z profese běžně užíváte, ale ostatní jim nerozumí.

Takže jen tak pro pořádek.
Co vlastnÄ› slovo konvektomat oznaÄuje?
Definovat toto slovo je jednoduché.
1. Jedná se o zařízení, které používají profesionální kuchyně.
2. Jídlo se v něm dá připravit na bázi horkého vzduchu a páry.
3. Můžete v něm připravovat několik jídel najednou, a to zcela odlišných. Pach a vůně se přitom neztrácí a nepropojují.
4. Jídla se v něm dají ohřívat.

StaÄí Vám tato úvodní definice pro Vás do této chvíle neznámého slova? Možná máte doma horkovzduÅ¡nou troubu, kterou běžnÄ› používáte, nebo se ji obáváte použít, protože jí nedůvěřujete? Tak to je stejný princip.

Žádná profesionální kuchyně si nedokáže bez konvektomatu představit přípravu jídel. A pokud v některé přece jen chybí, je to hřích!
Jste-li fanouÅ¡ci známých televizních poÅ™adů o vaÅ™ení, a to nejen zahraniÄních, ale i tuzemských, pak urÄitÄ› zaregistrujete i toto zařízení, které znáte, ale jen nevíte, že se tak jmenuje. Bez nich se opravdu kuchaÅ™i neobejdou.

celozrnné bagety

A víte, proÄ je mají v takové oblibÄ›?
· Nemají tolik zbyteÄných spálenin a drobných úrazů pÅ™i obsluze konvektomatu.
· Velmi dobÅ™e se udržuje v ÄistotÄ›.
· Připraví velké množství jídel najednou.
· Mohou připravovat dvě rozdílná jídla najednou v jednom zařízení.
· VýteÄnÄ› se obsluhují. A to díky vychytaným funkcím, které se zadávají na displeji. SamozÅ™ejmÄ›, vÄetnÄ› nastavení doby přípravy.

Nakonec i Vy, ve Vaší profesi máte nějaké ty vychytávky, bez kterých byste se neobešli. Ale laikové o nich nevědí. Dokud jim to nesdělíte.