Cestování

Bez konvektomatu ani ránu


rajčata, sýr, ruka

Ten, kdo se celý život zabývá zcela jinou profesí, než je příprava jídel, může být pro něj slovo konvektomat úplně neznámý pojem. Ale za to se nemusíte stydět. Vezměte nějaké specifické slovo ze svého oboru a předložte jej laické veřejnosti. Dopadne to stejně! Některá slova vyplývající z profese běžně užíváte, ale ostatní jim nerozumí.

Takže jen tak pro pořádek.
Co vlastně slovo konvektomat označuje?
Definovat toto slovo je jednoduché.
1. Jedná se o zařízení, které používají profesionální kuchyně.
2. Jídlo se v něm dá připravit na bázi horkého vzduchu a páry.
3. Můžete v něm připravovat několik jídel najednou, a to zcela odlišných. Pach a vůně se přitom neztrácí a nepropojují.
4. Jídla se v něm dají ohřívat.

Stačí Vám tato úvodní definice pro Vás do této chvíle neznámého slova? Možná máte doma horkovzdušnou troubu, kterou běžně používáte, nebo se ji obáváte použít, protože jí nedůvěřujete? Tak to je stejný princip.

Žádná profesionální kuchyně si nedokáže bez konvektomatu představit přípravu jídel. A pokud v některé přece jen chybí, je to hřích!
Jste-li fanoušci známých televizních pořadů o vaření, a to nejen zahraničních, ale i tuzemských, pak určitě zaregistrujete i toto zařízení, které znáte, ale jen nevíte, že se tak jmenuje. Bez nich se opravdu kuchaři neobejdou.

celozrnné bagety

A víte, proč je mají v takové oblibě?
· Nemají tolik zbytečných spálenin a drobných úrazů při obsluze konvektomatu.
· Velmi dobře se udržuje v čistotě.
· Připraví velké množství jídel najednou.
· Mohou připravovat dvě rozdílná jídla najednou v jednom zařízení.
· Výtečně se obsluhují. A to díky vychytaným funkcím, které se zadávají na displeji. Samozřejmě, včetně nastavení doby přípravy.

Nakonec i Vy, ve Vaší profesi máte nějaké ty vychytávky, bez kterých byste se neobešli. Ale laikové o nich nevědí. Dokud jim to nesdělíte.