Zboží

Výhody LED světelných zdrojů


Elektronika je pro někoho zdrojem obživy a pro jiného je to krásný koníček, díky kterému si lze vytvořit celou řadu zajímavých prvků. Aby vše fungovalo tak, jak má, je zapotřebí pořídit si pouze kvalitní elektronické součástky mezi něž patří vypínače, spínače, pojistky a další prvky, kterých je ve světě elektroniky nepřeberné množství. Širokou skupinu tvoří LED žárovky a LED diody. Při výběru LED žárovky je hlavním parametrem údaj o světelném toku, který se udává v počtu lumenů. Jednoduše řečeno – čím více lumenů, tím více světla.

led dioda

· Hlavní výhody LED žárovek jsou především dvě:

1) vysoká energetická úspornost
2) dlouhodobá životnost

Přesto, že jsou LED žárovky oproti klasickým světelným zdrojům finančně náročnější, z budoucího hlediska se rozhodně vyplatí. Jejich spotřeba je v porovnání s klasickými žárovkami přibližně o 80% nižší. Za další výhodu bychom mohli považovat také to, že LED žárovka svítí hned po zapnutí a její start nedoprovází nežádoucí problikávání tak, jak to známe například u zářivek.

led žárovka

Podle čeho vybírat LEDžárovky

Při výběru LED žárovky bude také hrát svou roli barva světla. Ta je uvedena v Kelvinech. Zde platí jedna zásada – čím vyšší údaj, tím je světlo studenější.

· Z tohoto hlediska můžeme rozdělit LED světla na:

1) teplé bílé (2800 – 3300k) – barva světla přechází do žluté a příliš se nedoporučuje pro delší svícení, protože není pro naše oči příliš přívětivá.
2) neutrální bílé (4500–5000 K) – tento světelný zdroj se nejvíce přibližuje přirozenému dennímu světlu.
3) studené bílé (6000–6500 K) – tyto žárovky svou svítivostí připomínají jasné denní světlo.

Zajímavou kategorií jsou barevné LED diody, které mohou najít využití v mnoha oborech. Využívají se například pro zvýšení bezpečnosti. Pokud se ke každé LED diodě připojí rezistor, pak se její životnost prodlouží.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup